You are currently viewing Gira a Cuba de Banannabeach

Gira a Cuba de Banannabeach

BB_Cuban_Experience

La banda de l’Alt Empordà, Banannabeach, inicia un camí més enllà de les seves platges i emprèn un viatge a Cuba on farà una gira de concerts per tota l’illa. Un tour d’agermanament amb la capital del carib, i un aprenentatge d’unes maneres de fer, viure i sentir la música amb qui la banda sempre s’ha sentit identificat.

Banannabeach estarà a Cuba del 8 al 20 de novembre. En aquestes setmanes ja tenen quatre concerts oficials confirmats en diferents sales i espais dedicats a la música i a la tradició. Serà també un tour amb actuacions improvitzades al carrer al més pur estil cubà, i on la banda aprofitarà per gravar sons i veus de músics locals que deixin emprempta al nou disc, previst que surti a la llum a la primavera de 2018.

“A Cuba neix gran part de tot allò que fem i admirem” 

Tot i que els seus orígens se situen dins el gènere de la Rumba Catalana, el naixement de Banannabeach va tenir lloc a les platges de l’Empordà, adoptant des de l’inici una clara influència de ritmes tropicals. Partint d’una matèria prima de guitarra, palmes, alegria i ventilador, la banda ha aconseguit crear una recepta musical pròpia que representa la combinació i la unió d’aquestes dues terres que comparteixen molt més que un lligam històric. Cuban Experience és, per tant, la recerca de nous matissos. I on millor que a Cuba, altar del so afro-llatí, on la música és una religió i on la banda tindrà l’ocasió de treballar amb grans músics envoltats de la màgia de la gent cubana.

Banannabeach va néixer l’any 2009 i és actualment la unió de nou músics amb influències molt diverses, des de la rumba catalana, a la salsa, passant pel rock i el punk. Són els creadors de la “Runkba”, un gènere que té lloc per a tothom. Ho demostra el clima que creen tan en directe com en les seus temes.

De la nostàlgia dels orígens de Banannabeach, i d’una constant autoreflexió, neix un moment vital per la banda. Una recerca cap a la seva identitat que obre l’horitzó d’aquest llarg camí ja començat fa molts anys.

“Oneporocompay” el single del primer disc de Banannabeach (Camino a La Playa, 2016), en directe a l’Embarraca’t de Figueres 2017.

Deixa un comentari